Support:(+47) 48 05 77 00

0

kr 0,00

Du har ingen varer i handlekurv.

Continental dekk

Continental dekk står for kompromissløs tysk ingeniørkunst. Vi har de nye dekkene dine til en gunstig pris. Bare se her

Hvorfor skal du velge Continental dekk?

Siden starten av Continental i 1871 har de arbeidet med ett mål for øyet: De skal skape sikkerhet i trafikken uten å gå på kompromiss med kjørekomfort og kjøreglede. Over 200.000 medarbeidere i 53 land jobber mot dette målet – hver eneste dag, for at vi skal kunne levere deg trygghet og komfort, uansett hvilken årstid du er i. 

Continental dekk har vært en innovatør i bransjen i snart 150 år og det var blant annet de som oppfant verdens første dekkmønster. Selv om dette var et enormt steg for dekkbransjen, har teknologien gått en lang vei siden den gang.

I dag har Continental et enormt forskningsanlegg som blant annet huser den internasjonalt anerkjente test-racerbanen Contidrom. Her jobber over 1000 forskere, ingeniører og designere fra både Europa og USA for å gjøre bilkjøring tryggere. Dette gjør de med den samme oppfinnsomheten og tyske nøyaktigheten de har vært kjent for i 140 år. 

Trygghet når du bremser

For oss i felgoutlet.no gir det oss en enorm trygghet å vite at Continental ligger helt fremst når det kommer til forskning og utvikling på bremselengde.

Ved å benytte de beste råvarene, setter de en ny standard for hvert eneste nye produkt. ved å anvende UHP (Ultra High-Performance) dekk i utviklingen, får de innsikt i hvordan en tryggere kjøreopplevelse i det daglige kan skapes. 

Eksempler på nyvinninger fra selskapet er teknologien som brukes i Conti.eContact, som skal gjøre vanlige biler mer effektive i fremtiden. ContiSeal -prinsippet har gått fra å være en ide på tegnebrettet til å gjøre Continental dekkene til noe av det beste man kan ha på veien. 

Continental sier selv at de skal være de beste på bremsing. Dette oppnår de ved å hele tiden jobbe frem nye teknologier som reduserer bremselengde og øker kjørekomfort. Dette er en del av det de kaller Vision Zero.

Hva er Vision zero?

Du har kanskje hørt utrykket før, men Vision zero er altså Continentals nullvisjon.
Fordi Continental er en av verdens største aktører på trafikksikkerhet, har de satt seg et ambisiøst mål. Dette målet består av tre deler. De skal oppnå null dødsfall, null skader, null ulykker i trafikken. 

Dette er et ganske hårete mål, men når en aktør som Continental tar på seg denne utfordringen, vet du at de tar trafikksikkerhet på alvor.

Dette dreier seg både om å utvikle best mulige dekk, men også informasjon om riktig bruk. Derfor forsøker Continental å informere flest- og best mulig om mønsterdybder og riktig lufttrykk. Disse tingene er viktige for sikkerhet, kjørekomfort og drivstofforbruk.  

I tillegg til dekk har Continental Automotive Group også utviklet systemer som i dag finnes i de fleste moderne biler, som for eksempel: ABS, ESC og EBA. Selv om dette er viktige systemer som har redusert antallet drepte og hardt skadde i trafikken ganske betydelig, er det bare en begynnelse. 

Nå som den «intelligente bilen» høster stadig mer interesse, åpnes en ny verden av muligheter. I følge Continental er dette en av de viktige brikkene som gjør at Vision Zero faktisk kanskje kan bli en realitet. 

Continental dekk foretrekkes av bilprodusentene

Nesten hver tredje bil som selges i Europa blir levert på Continental dekk. Dette er ikke tilfeldig. Bilprodusentene ønsker kun premium dekk som oppfyller svært strenge krav. Continental har sørget for at dekkene deres møter alle disse kravene, slik at de skal bli bilprodusentenes naturlige førstevalg. 

Disse kravene dreier seg om maksimal hastighet på våte og tørre veier, bremsing, kjøreegenskaper, komfort, lydnivå, kjørelengde og levetid. Ingeniørene til Continental må utføre mer enn 100 forskjellige tester for å sikre at dekkene passer til bilen. Dette gjelder uavhengig om det dreier seg om en sportsbil eller en varebil. 

Denne innsatsen har gjort Continental til Europas førstevalg blant dekkleverandører. Derfor kan du også være trygg på at når du kjøper et Continental dekk hos oss, får du noe som fungerer godt på din bil.

Fremtidens dekk

Kan du ser for deg dekk laget av ugress?

Continental har sammen med Fraunhofer Institute for molekylær biologi og økologi, Julius Kuehn-Institute og EKUSA laget akkurat dette. De aller første dekkene med mønster laget 100 prosent av naturlige stoffer fra løvetann, er allerede produsert og testet.

Mellom 10 og 30 prosent av et dekk er naturgummi, og det er denne delen de har tenkt å bytte ut med løvetann. 

Og det er ikke hvilken som helst løvetann heller. Russisk løvetann er den største og mest robuste, så den passer bra til masseproduksjon. Mens gummitrær bare kan dyrkes i helt spesielt klima, kan russisk løvetann gro nærmest hvor som helst. Det betyr at man ikke behøver å legge beslag på verdifull mark som er egnet for matproduksjon, når man skal lage dekk. 

I tillegg bruker et gummitre 7 år på sin vekstsyklus, mens løvetann har en syklus på 1 år. Dette betyr at man også vil bruke mindre arealer enn det som kreves av gummi trær.  

Dekkene er faktisk allerede testet og godkjent, men de er ikke helt på plass enda. Continental planlegger å produsere de første dekkene av løvetanngummi til vanlige biler innen 5 – 10 år.

Continental dekk fra felgoutlet.no

Vårt mål med denne artikkelen er at du skal få innsikt i hvordan Continental tenker rundt sikkerhet, utvikling og målsetninger. Det ligger et enormt arbeid bak din trafikksikkerhet, når du velger dekk fra Continental.

Det finnes mange billige dekk, men ikke alle er like gode. Velger du å kjøpe dekk hos oss, får du skikkelig kvalitet til en fornuftig penge. På den måten kan du kjøre sikkert uten å tømme lommeboka. 

Dersom du fremdeles har spørsmål om Continental dekk eller dekk fra andre produsenter er du hjertelig velkommen til å ta kontakt. Vi hjelper deg gladelig med å finne de riktige dekkene til din bil.

Velkommen til felgoutlet.no – din leverandør av Continental dekk.