Support:(+47) 48 05 77 00

0

kr 0,00

Du har ingen varer i handlekurv.

Nokian dekk er vinterens herskere

Gjennom 120 år har Nokian dekk spesialisert seg på nordiske forhold. Ingen kjenner vinterveiene så godt som dem, - og dekkene får du hos oss.

Nokian fra nord

Nokian Tyres er verdens nordligste dekkprodusent. Selskapet slik det fremstår i dag ble etablert i 1988 da det ble skilt ut fra Nokia konsernet, men røttene strekker seg tilbake til oppstarten av Finlands Gummifabrikk Ab i 1898.

Nokian ble den første produsenten som klarte å lage et vinterdekk med det beste våtgrepet og rullemotstanden i EU-dekkmerking klasse A. Dekke kommer sannsynligvis av at Nokian i over 80 år har blitt styrt av et grunnprinsipp. Dette prinsippet går ut på at Nokian skal utvikle verdens beste vinterdekk og dekk for skogsmaskiner. 

Helt tilbake i 1936 startet produksjonen av Nokians aller mest kjente merkevare, Nokian Hakkapeliitta.

Hakkapeliitta er det historiske navnet for det finske kavaleri. Navnet ble gitt dem av romerne på grunn av krigsropet «hakkaa päälle», som betyr «til angrep». Et ganske beskrivende navn til dekket som er kjent for å være spydspissen blant dekk til nordiske forhold.

Utvikling av nye Nokian vinterdekk

Den siste nyvinningen til Nokian dekk er Hakkapeliitta R3.Dette dekket tilpasser seg underlaget og gir et enestående veigrep. Dette sikrer bilføreren maksimal sikkerhet og komfort. Dekket er et resultat av en omfattende utviklingsprosess.  

Når Nokian utvikler nye dekk er over hundre dekkeksperter involvert og det gjennomføres en mengde ulike tester. Dekket skal ha stabile kjøreegenskaper, ekstremt bra grep på is, gi lavere drivstofforbruk og ha stabile, balanserte kjøreegenskaper. 

For å utvikle det nye Nokian dekket Hakkapeliitta 9, gikk det fire år med produktutvikling. 

Først ble det laget 28 prototyper av ulike dekkmønstre, det ble produsert 7000 prototype dekk og gjennomført 2800 tester. Nokian har egne testpersoner, men bruker i veldig stor grad vanlige mennesker som meg og deg, til å teste ut dekkene. Dette er fordi Nokian mener det er viktigere at de som skal bruke dekkene til daglig er fornøyd med dem, enn at de får gode resultater i et laboratorium. 

Produktutvalget fornyes i et veldig høyt tempo, og alt er nøye skreddersydd for ulike markeder. 

Minimum en fjerdedel av omsetningen til Nokian består til enhver tid av nyutviklede produkter. Vinterdekkene testes under autentiske forhold i Ivalo i finsk Lappland, Nord for Polarsirkelen. Derfor kan bilister i hele verden stole på at vinterdekkene til Nokian fungerer som de skal. Forutsigbart og uten overraskelser under alle forhold. 

Nokian sommerdekk

Somrene i Norden er heller ingen spøk. Asfalten skifter fra kokende varm til kald og våt, på et øyeblikk. Derfor må også dekkene som brukes her oppe i nord være tilpasset vårt varierende sommerklima. 

Det nye sommerdekket Nokian Hakka Black 2 mestrer de strenge kravene til den nordiske sommeren. Dekket har en stabil styreevne selv på oppkjørte veier og røff asfalt. Det nye Dynamic Grip-konseptet sikrer en god kontaktflate mot underlaget under rask og aktiv kjøring. Dette gir optimale kjøreegenskaper, til og med på våte og svingete veier.

For varebiler har Nokian utviklet Hakka C2-varebil. Dette dekket bærer tung last på en sikker og lett måte. Den kuttsikre Aqua Grip C-gummiblandingen er skreddersydd for yrkeskjøring og stålbeltekonstruksjonen gir dekkene høyere holdbarhet, sikkerhet og kjørekomfort. 

I tillegg er det spesielt viktig for varebiler å redusere drivstofforbruket. Derfor har dette dekket veldig lav rullemotstand, som igjen gir lavere drivstofforbruk. Bra for miljøet og bra for lommeboken.

Hakka Garanti 

Hakka-garanti er en unik tjeneste som gis til nye Nokian Hakka og Nokian Hakkapeliitta dekk. 

Garantien går ut på at dersom et dekk som har hatt normal bruk går i stykker slik at det ikke kan repareres, får du et tilsvarende nytt dekk. Dette er uten kostnad og dekket leveres fra en forhandler som selger Nokian Tyres produkter i Norge, Sverige eller Finland.

Hakka-garantien er tilgjengelig 24 timer i døgnet i Norge, Sverige og Finland. 

Hakka garantien gjelder et år fra dekkene er kjøpt eller til de er slitt ned til 4 mm spordybde. Dersom dekket er trygt å lappe, blir det ikke skiftet ut. Da tar Nokian dekk kostnaden med reparasjonen.

Nokian dekkene er faktisk så gode at den kongelige norske automobilklubb har skrevet en egen artikkel om hvorfor de mener Nokian dekk er skreddersydde for norske forhold. 

Dette sier KNA

«Nokian Hakkapeliitta har en ny gummiblanding som er skreddersydd for nordiske forhold. Den inneholder Cryo-silan, som sørger for at kombinasjonen av naturgummi og silica fungerer mer effektivt under varierende vinterforhold, og spesielt forbedrer våt- og isgrepet.
Dekket er retningsbestemt med et nytt, symmetrisk mønster og spesielt effektive dreneringsegenskaper mot for eksempel snøsørpe».
– KNA

Med andre ord et ypperlig dekk til de varierende forholdene vi har i Norge. I nordlige deler av landet er temperaturen jevnt lav gjennom vinteren, slik at Nokian dekkenes isgrep virkelig kommer til sin rett. 

I sørlige deler av Norge kan forholdene skifte fra steinhard is, til løs sørpe i løpet av noen få timer. I slike tilfeller vil Nokian dekket som allerede klistrer seg til isen, også klare å drenere bort sørpen som måtte dukke opp underveis. 

Ettersom dekket tilpasser seg forholdene på denne måten kan du kjøre trygt med et Nokian dekk gjennom hele vinteren. Selv om forholdene stadig skifter.

Nokian dekk fra felgoulet.no

Når du kjøper dekk hos oss har vi to ting som er vårt absolutt høyeste fokus. Du skal få skikkelige dekk, til en fornuftig pris. Ved å forhandle dekk fra enorme produsenter som for eksempel Nokian, kan vi gi deg nettopp dette.

I stedet for å organisere oss med dekksentre spredt over hele landet, har vi samlet alt på et hovedlager i Tønsberg. Herfra betjener vi hele Norge via vår nettbutikk og på den måten kutter vi driftskostnadene. Dette kommer kundene våre til gode ved at vi kan tilby dekk av høy kvalitet til gode priser. 

Ikke gå i fellen med å kjøpe kjempebillige dekk fra ukjente produsenter. Du risiker at disse dekkene ikke holder kvaliteten som er nødvendig på norske veier. Nokian dekk er derimot spesiallaget for akkurat disse forholdene, slik at du skal være trygg på veien. 

Er du usikker på hva du trenger eller har andre spørsmål om dekk og felger kan du bare ta kontakt. Vi hjelper deg gjerne med å finne ut hva du har behov for til din bil.

Velkommen til felgoutlet.no – din leverandør av Nokian Dekk