Support:(+47) 48 05 77 00

0

kr 0,00

Du har ingen varer i handlekurv.

Rå bil med Ocean felger

Ocean felger er noe av det stiligste du kan sette på bilen. Se gjennom utvalget og skaff deg nye felger til en veldig grei pris her.

Ocean felger

Når Ocean felgene lages blir det ikke gjort noen kompromisser. Disse felgene produseres kun på de mest høyteknologiske og moderne fabrikkene, som oppfyller de strengeste kravene til kvalitet.

Ocean felger bruker slagordet «Pure Perfection», og alle som har sett en av disse felgene skjønner hva det betyr. Disse felgene er laget spesielt til det europeiske bilmarkedet med tanke på kvalitet og design. Det utvikles hele tiden nye design til Ocean felger som ikke bare følger-, men også setter trenden for den europeiske bilparken. 

Men hvorfor er egentlig felger så viktige?

Ulike typer felger

Felgens tekniske funksjon er å være et bindeledd mellom hjulopphenget og dekket. Denne jobben løses fint med en gammeldags stålfelg. 

Er du derimot av den type som ser på felgene som bilens smykke, så er det nok heller en Ocean felg du ser etter. Disse felgene er laget at lettmetall og spesielt designet for å tilføre noe til bilens utseende. Nesten uansett hva slags bil du har, vil en skikkelig fin felg gjøre bilen enda penere. 

Men felger handler ikke bare om utseende. Formen på felgen avgjør hvorvidt kjøreturen blir behagelig eller presis. Et bredere dekk med en lav profil på dekket vil gi en mer sporty og direkte kjøreopplevelse. Styringen blir veldig presis og umiddelbar og føreren får veldig tett kontakt med veien. 

Ulempen med disse felgene er at det bråker mer og de er mer følsomme for sporing i veibanen. En litt smalere felg gir høyere kjørekomfort, og lave sannsynlighet for vannplaning. 

Hva du er ute etter vet du nok best selv. Dersom du er i tvil kan du bare ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å finne ut av det. Vi har et stort utvalg av Ocean felger så vi finner uansett det du trenger.

Krav til felger
I motsetning til hva den populære myten sier, trenger ikke felgene å være godkjente av bilprodusenten. Det er allikevel et krav om at felgene har riktig dimensjon, materialkvalitet og at de er av en type som er godkjent av produsenten. Så du står altså fritt til å velge felger selv, så lenge de er dimensjonert og produsert riktig. 

Det er aldri tillatt med felger med variable boltsirkler. Felgene skal også være merket med innpregning eller en liknende metode. Merkingen skal inneholde fabrikantens navn eller merke og med dimensjonen på felgen. Denne merkingen bør aller helst stå på utsiden av felgen, slik at den er synlig når dekket er montert. Dette er ikke et absolutt krav, og kan av og til være vanskelig å få til på grunn av design på felgen.

Dersom du ønsker å endre dimensjon eller sporvidde ved bytte av felg er det en del begrensninger og krav du må forholde deg til. Sporviddeendringen må aldri overskride det som er tillatt fra bilfabrikantens side eller godkjent av TÜV for den aktuelle bilen. Det kan kreves at man må dokumentere at sporvidde eller innpresning er tillatt. I så tilfelle er det nok å kunne fremvise ABE (Algemeine Betriebserlaubnis) for felgen, eller en separat TÜV godkjenning.

Når bilens originale felger erstattes med andre felger, skal disse enten være merket med innpresning eller det skal medfølge dokumentasjon for innpresning i bilen. 

Men hva er egentlig Innpresning? Dette er avstanden mellom felgplatens anleggsflate mot navet og felgens senterlinje. Dersom sporvidden endres med mer enn 15 mm, må bilen godkjennes med en slik innpresning. Når endringen skal godkjennes må det legges frem dokumentasjon for at sporviddeendringen er tillatt. Slik endring innføres i vognkortet. Det er ikke nødvendig å godkjenne endringer som er mindre enn 15 mm.

Dine nye Ocean felger

Dersom du har sett deg ut noen Ocean felger på siden her, men er usikker på om du kan bruke dem til din bil, må du bare ta kontakt og spørre oss. Vi hjelper deg gjerne med å få dette riktig. 

Det er vi som er importøren av Ocean felger i Norge, så når du kjøper dem hos oss, handler du rett fra kilden og unngår unødige mellomledd. 

Felgoutlet.no er en faghandler innen dekk og felg. Vi tar mål av å levere god kvalitet til en fornuftig pris, til hele landet. Spør oss gjerne om dekk eller felg, til din bil, eller tast inn bilens registreringsnummer i dekkvelgeren. Da får du automatisk opp hvilke dekk og felger som passer for din bil. 

Felgoutlet.no leverer dine nye Ocean felger.